Wszystkie artykuły aranżacyjne, dekoracyjne i wnętrzarskie na portalu magazynu Living Room

Pałac Pacółtowo

Kameralny luksus

2018-07-27 Publikacja:
Magda Pawluk-Jaroszewicz
Czy luksus może mieć kameralny charakter? Oczywiście. Podczas każdego pobytu doświadczają tego osoby odwiedzające mazurski Pałac Pacółtowo, położony w malowniczym regionie Wzgórz Dylewskich. To pieczołowicie odrestaurowany obiekt o bogatej przeszłości, a dzięki oryginalnej ofercie mający przed sobą także obiecującą przyszłość. Tutaj tradycja w subtelny sposób przenika się z nowoczesnością, a całość (...)
Artery Hotels otwiera kolejny obiekt w Krakowie

Elitarny komfort i lokalny koloryt

2018-07-05 Publikacja:
Artery Hotels
Nowy obiekt grupy hotelowej Artery Hotels już przyjmuje pierwszych gości. Zlokalizowana w zabytkowej kamienicy, przy ulicy Długiej 80 Avena stanowi połączenie tradycji i nowoczesności, dzięki czemu w pełni oddaje klimat współczesnego Krakowa. Aparthotel oddaje do dyspozycji gości 57 komfortowo urządzonych pokoi, zaprojektowanych z myślą o (...)
Spa, welnness i... fitness!

Trend SpaFit w natarciu

2018-06-28 Publikacja:
Kamila Zając
Coraz częściej przy większych i mniejszych hotelach powstają ośrodki spa & wellness, w których hotelowi goście mogą poddać się zabiegom, mającym na celu poprawę zdrowia czy pielęgnację urody, a także przejść odnowę biologiczną oraz pozbyć się stresu. Moda na styl healthy life sprawia, że już ponad połowa turystów zatrzymująca się w ośrodkach noclegowych deklaruje podejmowanie (...)
Norwegia

Magiczne fiordy

2018-05-30 Publikacja:
Janusz Żebrowski Portal Turystyczny FIORDY.COM
Mimo że położona tak niedaleko i doskonale skomunikowana, wciąż nie cieszy się w Polsce zainteresowaniem, na jakie bez wątpienia zasługuje. Ponad 97% Polaków ocenia swój pobyt w Norwegii jako dobry lub bardzo dobry! Z taką oceną nie może się równać żaden kraj na świecie. Zapraszamy na wycieczkę po ziemi wikingów, przygotowaną przez portal FIORDY.COM.   Coraz więcej polskich (...)
Kreatywne kombinacje na talerzu

Catering molekularny

2018-05-14 Publikacja:
Iwona Mackiewicz-Kozłowska
Termin „kuchnia molekularna” został ukuty pod koniec lat 80. XX w. na określenie specyficznego sposobu przyrządzania dań, polegającego na wykorzystaniu w procesie gotowania rozwiązań znanych raczej z laboratoriów fizyków i chemików niż tradycyjnej kuchni. Znajomość przemian zachodzących w jedzeniu w wyniku poddawania go różnorodnym procesom sprawia, że tworzone kombinacje (...)